www.BinaryAlchemy.de :: View topic - Permissions - access to writing file
 SearchSearch   RegisterRegister  ProfileProfile   UsergroupsUsergroups   Log inLog in 
If you create a new post, please use a topic that describes your problem
Documento sin título
 
Permissions - access to writing file

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    www.BinaryAlchemy.de Forum Index -> old - RR Questions - v6.x
View previous topic :: View next topic  
Author Message

jean-louis



Joined: 25 Feb 2008
Posts: 63
Location/Company/Country: Digital Golem

PostPosted: Fri Mar 14, 2014 4:33 pm    Post subject: Permissions - access to writing file Reply with quote

Hi there,

We've just upgraded from RR 6.02.09 to 6.02.31 and I'm running into a problem.

Renders seem to work fine but are unable to write out frames.
I checked the RR/sub/log/c_... file and here's the pertinent line:
Code:
03.14 16:37.57| ERR - Unable to write/open file '/PROJECTS/TEST_ARNOLD_RR/Render_Pictures/Default_Pass/TEST_1/Default_Pass.0005.tif' ; Permission denied (#13);;   (checkImageFile) rrClient console 6.02.31 []


The weird thing is I checked the premissions on the render folder (/PROJECTS/TEST_ARNOLD_RR/Render_Pictures/Default_Pass) and at all levels it's 777, and so is .../TEST_1 which is created by RR anyway at render time.

Also here is the log snippet from the rrControl:
Code:
C  0| ************************* LOCAL RENDER INFORMATION *************************
C  1| Total render files found:     2
C  2| Files successful copied:      0
C  3| Files broken/not copied:      2
C  4| Total render files found (main pass only):     0
C  5| List of files: (C=copied    R=successfully read    X=Exr cropped    F=image verify failed    V=rrViewer cache created)
C  6|   20      : /Render_Pictures/Default_Pass/TEST_1/Default_Pass.0020.tif
C  7| ************************* CLIENT REPORTS DURING THIS RENDER *************************
C  8| Frame preprocessing time: 00.24 m.s
C  9|


I'm still searching, but any clues would be appreciated.

Thanks,

Jean-Louis
Back to top
View user's profile Send private message

schoenberger
Site Admin


Joined: 02 Mar 2005
Posts: 3786

PostPosted: Fri Mar 14, 2014 5:09 pm    Post subject: Reply with quote

Have you changed anything with the deamon? Was the client reinstalled?
Otherwise the execution user before and after the update would not have changed.

/TEST_1 is created by the rrSubmitter.
If you delete it is re-created by the rrServer.

The client logs the effective user and group it is running with at startup into the application log RR/sub/log/c_...
Please login with the same user and try to copy a file from the local machine to the network. Is that possible?
_________________
Holger Schönberger
Binary Alchemy - digital materialization
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

jean-louis



Joined: 25 Feb 2008
Posts: 63
Location/Company/Country: Digital Golem

PostPosted: Fri Mar 14, 2014 5:51 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Holger,

I just ran the updater (6.02.31__updateFrom_6.02.00+), and then ran lx__rrWorkstation_installer.sh on each renderbox and rebooted them all (20 machines)

As far as user is concerned, the client log shows:
Code:

03.14 18:05.49|     User logged in:


i.e. no user, but this didn't seem strange to me because the log in rrControl also shows no user but then it is replaced with rruser:

Code:
S  0| ++++++++++++ Environment Variables Done  +++++++++++++++++++
S  1| source \"/usr/local/RR_localdata/_global.sh\"
S  2| we are logged in as:
S  3| uid=501(rruser) gid=501(rruser)
S  4| USER is set to rruser
S  5| home is not set
S  6| HOME is set to /home/rruser


This is being done by _global.sh, see:

Code:
#global environment for all render applications

echo we are logged in as:
id

#set USER and USERNAME if not set
if ( ! $?USERNAME ) then
  if ( ! $?USER ) then
    setenv USER "`id -nu`"
    setenv USERNAME "$USER"
  else
    setenv USERNAME "$USER"
  endif
else
  if ( ! $?USER ) then
    setenv USER "$USERNAME"
  endif
endif
echo USER is set to $USER


#set home if it is not set right
if ( ! $?HOME ) then
  echo home is not set
  if ("$USER" == "root") then
    setenv HOME "/root"
  else
    setenv HOME "/home/$USER"
  endif
else
  echo home is set to $HOME
  if ("$HOME" == "/root") then
    if ($USER == "root") then
      #we are root, so home is set right
    else
      setenv HOME "/home/$USER"
    endif
  endif
  if ("$HOME" == "/") then
    if ($USER == "root") then
      setenv HOME "/root"
    else
      setenv HOME "/home/$USER"
    endif
  endif
endif
echo HOME is set to "$HOME"

umask 011

#do not forget the empy line at the end:


Except this is different to the vanilla _global.sh, and since it was a customised file it was not replaced during the upgrade - could this be the problem?

Meanwhile I'll try logging into a render box to copy a file and see if that works.

Regards,
Jean-Louis
Back to top
View user's profile Send private message

jean-louis



Joined: 25 Feb 2008
Posts: 63
Location/Company/Country: Digital Golem

PostPosted: Fri Mar 14, 2014 6:22 pm    Post subject: Reply with quote

Ok so I tried copying a file.

Firstly I couldn't log in (rruser is created by lx__rrWorkstation_installer and for linux there is no password) so I logged in as root and removed any need for a password for rruser (passwd -d rruser), then logged in.
(BTW Is this behaviour correct? i.e. no password and thus unable to login?)

Anyway - I had no problem copying a file, so that's not the issue.

Any ideas?

Cheers,
Jean-Louis
Back to top
View user's profile Send private message

jean-louis



Joined: 25 Feb 2008
Posts: 63
Location/Company/Country: Digital Golem

PostPosted: Fri Mar 14, 2014 6:26 pm    Post subject: Reply with quote

For good measure, and to see if you can find any clues, here is the rrControl log:

Code:

E  0| ++++++++++++++++++++++++ Log Start +++++++++++++++++++++++++
E  1| Rdroid1  rrClient console     6.02.31    rrVer6.02.31
E  2| 03.14 18:47.48
E  3| Client is running on Fedora 11(redhat) x64 8x2.7 GenuineIntel 21.3Ghz
E  4| Job: {0PH}  Sequence: 39-96, 19
E  5| Scene: .../    TEST_ARNOLD_RR/    TEST_5 491.50Kb 03.14 17:28.26
E  6| Render config used: Softimage Arnold Render   3D01__Softimage__Arnold_2011.cfg
E  7| Executable used: /usr/Softimage/Softimage_2012/.xsi_2012   
E  8| rrExeBit x64
E  9| rrExeVersion 2012.0
E 10| rrExeVersionMinReq 2012
E 11| rrExeVersionMajor 2012
E 12| rrExeVersionMinor 0
E 13| rrExeOS lx
E 14| ++++++++++++ Environment Variables Job: ++++++++++++++++++++
E 15| rrJobRenderapp Softimage
E 16| rrJobRenderer Arnold Render
E 17| rrJobProject TEST_ARNOLD_RR
E 18| rrJobType 3D
E 19| rrJobRenderType
E 20| rrJobBit x64
E 21| rrJobVersion 2012.0
E 22| rrJobVersionMajor 2012
E 23| rrJobVersionMinor 0
E 24| rrJobTiled false
E 25| rrJobCustomScene
E 26| rrJobCustomShot
E 27| rrJobCustomVersion
E 28| rrJobSceneOS win
E 29| ++++++++++++ Environment Variables Client: +++++++++++++++++
E 30| rrClientName Rdroid1
E 31| rrClientCPUs 8
E 32| rrClientCPUsUsed 6
E 33| rrClientBit x64
E 34| rrClientRenderInstance 0
E 35| RR_ROOT /RR
E 36| rrBin /RR/bin/lx64/
E 37| rrPlugins /RR/render_apps/renderer_plugins/softimage/lx_x64/
E 38| rrPluginsNoOS /RR/render_apps/renderer_plugins/softimage/
E 39| rrPrefs /RR/render_apps/renderer_prefs/softimage/lx_x64/
E 40| rrSharedExeDir /RR/render_apps/renderer_exe/softimage/lx_x64/
E 41| rrLocalTemp /usr/local/RR_localdata/temp/A/
E 42| TEMP /usr/local/RR_localdata/temp/A
E 43| TMP /usr/local/RR_localdata/temp/A
E 44| rrLocalRoot /usr/local/RR_localdata/
E 45| rrLocalExeDir /usr/local/RR_localdata/renderer_exe/softimage/lx_x64/
E 46| rrLocalPrefs /usr/local/RR_localdata/renderer_prefs/softimage/lx_x64/
E 47| rrLocalPlugins /usr/local/RR_localdata/renderer_plugins/softimage/lx_x64/
E 48| rrBaseAppPath /usr/Softimage/Softimage_2012
S  0| ++++++++++++ Environment Variables Done  +++++++++++++++++++
S  1| source \"/usr/local/RR_localdata/_global.sh\"
S  2| we are logged in as:
S  3| uid=501(rruser) gid=501(rruser)
S  4| USER is set to rruser
S  5| home is not set
S  6| HOME is set to /home/rruser
S  7| source \"/usr/Softimage/Softimage_2012/.xsi_2012\"
S  8| source \"/usr/local/RR_localdata/softimage.sh\"
S  9| WorkgroupPath is set to /XSI/WORKGROUP64
S 10| /RR/bin/lx64/rrCopy -oa /RR/render_apps/renderer_prefs/softimage/lx_x64/default.xsipref \"${XSI_USERHOME}\Data\Preferences\default.xsipref\"
S 11| . ----------------------------------------------------------------
S 12| . rrCopy  6.02.31
S 13| . Copyright(c)  Holger Schoenberger. All rights reserved.
S 14|     Binary Alchemy - digital materialization
S 15| . ----------------------------------------------------------------
S 16| . Source file '' does not exist!
S 17| /RR/bin/lx64/rrFilereplace \"${XSI_USERHOME}\Data\Preferences\default.xsipref\" \"**ReplaceWorkgroup**;;${WorkgroupPath}\"
S 18| ----------------------------------------------------------------
S 19| rrFilereplace  6.02.00      Copyright(c)  Holger Schoenberger. All rights reserved.
S 20|
S 21| ----------------------------------------------------------------
S 22| Error: input file does not exist! '/usr/local/RR_localdata/renderer_prefs/softimage/lx_x64/2012.0\Data\Preferences\default.xsipref'
S 23|
R  0| \"/RR/bin/lx64/rrResetexitcode\"
R  1| +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
R  2| ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ START ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
R  3| ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 6.02.31 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
R  4| +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
R  5| \"/usr/Softimage/Softimage_2012/Application/bin/XSIBATCH.bin\" -processing -thread 6 -script \"/RR/render_apps/scripts/kso_softimage.py\" -lang Python -main rrStart -args -argAll \" PyModPath: /RR/render_apps/scripts, SName: /PROJECTS/TEST_ARNOLD_RR/Scenes/TEST_5.scn, Db: /PROJECTS/TEST_ARNOLD_RR, Pass: Default_Pass,  SkipFrame: false , FName: /usr/local/RR_localdata/renderout/A/TEST_ARNOLD_RR/Render_Pictures/Default_Pass/TEST_5/<Layer>. , FExt: .exr , FrStart: 39, FrEnd: 96, FrStep: 19 , FrOffset: 0 ,   Verbose: 0,  \" 
R  6| Initialize Mental Ray: Elapsed time (ms): 96.61
R  7| Load Command Definitions: Elapsed time (ms): 248.85
R  8| Project List Initialization: Elapsed time (ms): 25.88
R  9| Scan for Custom SPDLs: Elapsed time (ms): 63.05
R 10| Loading User plug-ins: Elapsed time (ms): 0.33
R 11| Loading User addon plug-ins: Elapsed time (ms): 0.10
R 12|
R 13| =======================================================
R 14|  Autodesk Softimage 10.0.422.0
R 15| =======================================================
R 16|
R 17| License information: using [Processing]
R 18| Loading Workgroup plug-ins: Elapsed time (ms): 1016.34
R 19| Loading Workgroup addon plug-ins: Elapsed time (ms): 1068.37
R 20| Loading Factory plug-ins: Elapsed time (ms): 1388.63
R 21|
R 22| ' ERROR : <InspectObj>, This command can't be used in batch mode. - [line 3633 in /usr/Softimage/Softimage_2012/Application/DSScripts/uixsiscripts.vbs]
R 23| ' ERROR :  - [line 1262 in /usr/Softimage/Softimage_2012/Application/DSScripts/uixsiscripts.vbs]
R 24| AddProp "Custom_parameter_list", "Scene_Root", siDefaultPropagation
R 25| Command failed, returned -2147418113
R 26| ' ERROR :  - [line 62 in /XSI/WORKGROUP64/Addons/agBend/Application/Plugins/agBabel.js]
R 27| ' INFO : /XSI/WORKGROUP64/Addons/emFluid4/Application/Plugins/
R 28| ' INFO :
R 29| ' WARNING : PyQt not found, etRenamerPyQt will not be loaded.
R 30| ' INFO : 4337 - Plug-in name conflict resolved:
R 31| '   Resolution mode: Versioning
R 32| '   Loaded plug-in:
R 33| '     <name>
R 34| '     <version>
R 35| '     <path>
R 36| '   Conflicting plug-in(s):
R 37| '     <version> <path>
R 38| '
R 39| ' INFO : 4337 - Plug-in name conflict resolved:
R 40| '   Resolution mode: Versioning
R 41| '   Loaded plug-in:
R 42| '     <name>
R 43| '     <version>
R 44| '     <path>
R 45| '   Conflicting plug-in(s):
R 46| '     <version> <path>
R 47| '
R 48| Loading Factory addon plug-ins: Elapsed time (ms): 1245.07
R 49| Loading setup plug-ins: Elapsed time (ms): 0.03
R 50|
R 51| ' INFO : 4337 - Plug-in name conflict resolved:
R 52| '   Resolution mode: Versioning
R 53| '   Loaded plug-in:
R 54| '     <name>
R 55| '     <version>
R 56| '     <path>
R 57| '   Conflicting plug-in(s):
R 58| '     <version> <path>
R 59| '
R 60| ' INFO : 4337 - Plug-in name conflict resolved:
R 61| '   Resolution mode: Versioning
R 62| '   Loaded plug-in:
R 63| '     <name>
R 64| '     <version>
R 65| '     <path>
R 66| '   Conflicting plug-in(s):
R 67| '     <version> <path>
R 68| '
R 69| ' WARNING : 3000 - Multiple compounds have the same name: fgr_neck_setup_contrain (1.0). Using: /XSI/WORKGROUP64/Addons/Biped_Generator/Data/Compounds/OLD/Character_Setup/FGR_Neck_Setup_Constrain.xsicompound. Ignoring: /XSI/WORKGROUP64/Addons/Biped_Generator/Data/Compounds/Character_Setup/FGR_Neck_Setup_Contrain.xsicompound
R 70| XSI Init: Elapsed time (s): 18.29
R 71|
R 72| InstallCustomPreferences "ArnoldRenderPreferences", "Arnold Render"
R 73| COMMAND: -processing -thread 6 -script /RR/render_apps/scripts/kso_softimage.py -lang Python -main rrStart -args -argAll " PyModPath: /RR/render_apps/scripts, SName: /PROJECTS/TEST_ARNOLD_RR/Scenes/TEST_5.scn, Db: /PROJECTS/TEST_ARNOLD_RR, Pass: Default_Pass,  SkipFrame: false , FName: /usr/local/RR_localdata/renderout/A/TEST_ARNOLD_RR/Render_Pictures/Default_Pass/TEST_5/<Layer>. , FExt: .exr , FrStart: 39, FrEnd: 96, FrStep: 19 , FrOffset: 0 ,   Verbose: 0,  "
R 74| ' INFO : ' 18:48.09 rrSI      :
R 75| ' INFO : ' 18:48.09 rrSI      : Flag  sname          : '/PROJECTS/TEST_ARNOLD_RR/Scenes/TEST_5.scn'
R 76| ' INFO : ' 18:48.09 rrSI      : Flag  db             : '/PROJECTS/TEST_ARNOLD_RR'
R 77| ' INFO : ' 18:48.09 rrSI      : Flag  pass           : 'Default_Pass'
R 78| ' INFO : ' 18:48.09 rrSI      : Flag  skipframe      : 'false'
R 79| ' INFO : ' 18:48.09 rrSI      : Flag  fname          : '/usr/local/RR_localdata/renderout/A/TEST_ARNOLD_RR/Render_Pictures/Default_Pass/TEST_5/<Layer>.'
R 80| ' INFO : ' 18:48.09 rrSI      : Flag  fext           : '.exr'
R 81| ' INFO : ' 18:48.09 rrSI      : Flag  frstart        : '39'
R 82| ' INFO : ' 18:48.09 rrSI      : Flag  frend          : '96'
R 83| ' INFO : ' 18:48.09 rrSI      : Flag  frstep         : '19'
R 84| ' INFO : ' 18:48.09 rrSI      : Flag  froffset       : '0'
R 85| ' INFO : ' 18:48.09 rrSI      : Flag  verbose        : '0'
R 86| ' INFO : ' 18:48.09 rrSI      : Flag  pymodpath      : '/RR/render_apps/scripts'
R 87| ' INFO : ' 18:48.09 rrSI      : Set project to '/PROJECTS/TEST_ARNOLD_RR'...
R 88| ' INFO : ' 18:48.09 rrSI      : Active Project: /PROJECTS/TEST_ARNOLD_RR
R 89| ' INFO : ' 18:48.09 rrSI      : Loading Scene '/PROJECTS/TEST_ARNOLD_RR/Scenes/TEST_5.scn'...
R 90| >Loading: /PROJECTS/TEST_ARNOLD_RR/Scenes/TEST_5.scn...
R 91| ' INFO : 4034 - Loaded scene was created with build number: 10.0.422.0 - compatibility version: 1000
R 92| OpenScene "/PROJECTS/TEST_ARNOLD_RR/Scenes/TEST_5.scn", False
R 93| ' INFO : ' 18:48.10 rrSI      : Set project to '/PROJECTS/TEST_ARNOLD_RR'...
R 94| ' INFO : ' 18:48.10 rrSI      : Active Project: /PROJECTS/TEST_ARNOLD_RR
R 95| ' INFO : ' 18:48.10 rrSI      : Set pass to 'Default_Pass'
R 96| SetCurrentPass "Passes.Default_Pass"
R 97| ' INFO : ' 18:48.10 rrSI      : renderer used: 'Arnold Render'
R 98| ' INFO : ' 18:48.10 rrSI      : Set FrameSkipRendered to false
R 99| SetValue "Passes.Default_Pass.FrameSkipRendered", "false"
R100| SetValue "Passes.Default_Pass.Main.Enabled", True
R101| ' INFO : ' 18:48.10 rrSI      : Set Filename to /usr/local/RR_localdata/renderout/A/TEST_ARNOLD_RR/Render_Pictures/Default_Pass/TEST_5/[Pass].[Frame ].exr
R102| SetValue "Passes.Default_Pass.Main.Filename", "/usr/local/RR_localdata/renderout/A/TEST_ARNOLD_RR/Render_Pictures/Default_Pass/TEST_5/[Pass].[Frame ].exr"
R103| SetValue "Passes.Default_Pass.Arnold_Render_Options.abort_on_license_fail", True
R104| SetValue "Passes.Default_Pass.Arnold_Render_Options.skip_license_check", False
R105| SetValue "Passes.Default_Pass.Arnold_Render_Options.log_level", "0"
R106| ' INFO : ' 18:48.10 rrSI      : Changing current frame to 39
R107| SetValue "PlayControl.Current", 39
R108| SceneRefresh
R109| ' INFO : ' 18:48.10 rrSI      : Scene init done, starting to render...
R110| ' INFO : ' 18:48.10 rrSI      : Scene load time: 0:00:00.404061  h:m:s.ms
R111| ' INFO : Rendering pass 'Default_Pass'...
R112| ' INFO : Rendering frame 39 (0.0% done)
R113| ' INFO : Rendering frame 58 (25.0% done)
R114| ' INFO : Rendering frame 77 (50.0% done)
R115| ' INFO : Rendering frame 96 (75.0% done)
R116| RenderPass "Passes.Default_Pass", , 39, 96, 19
R117| ' INFO : ' 18:48.32 rrSI      : Render done
R118| Warning: return value of the executed script is not an integer
R119| ' INFO : Render completed (100% done)
R120| ' INFO : TransformUVsPlugin has been unloaded.
R121| ' INFO : FBX-XSI import/export Plug-in has been unloaded.
R122|
R123| ' emFluid4 Plugin has been unloaded.
R124| ' INFO : Unfold3D Plugin has been unloaded.
R125| ' INFO : [sitoa] SItoA 3.0.1 linux has been unloaded.
R126| ' emRPC4 Plugin has been unloaded.
R127| ' INFO : polymatricksPlugin has been unloaded.
R128| ' INFO : JP_SeparatePlugin has been unloaded.
R129| ' INFO : Characters has been unloaded.
R130| ' INFO : SjPdcScripts unloaded
R131| +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
R132| +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
R133| ++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Render Executable done +++++++++++++++++++++++++++++++++++
R134| ++++++++++++++++++++ Royal Render checks the return code of the executable ++++++++++++++++++++
R135| ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 03.14. 18:48.36 +++++++++++++++++++++++++++++++++++++
R136| ++++ Executable returned 0 (0x 0) as exit code for frame 39.
R137| ++++++ Executable finished
R138| -
R139| +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
R140| ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
   0| Rdroid1  rrClient console     6.02.31    rrVer6.02.31
   1| Job ID: {0PH}
   2| ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
   3|
   4|
   5|
   6|
   7| Current time:03.14 18:48.42
   8|
   9|
  10| Total processing time: 00:00.54
  11| Max memory usage: 0.31GB
  12| Max CPU usage: 7.9%cores  99%%% (of 8 cores)
C  0| ************************* LOCAL RENDER INFORMATION *************************
C  1| Total render files found:     4
C  2| Files successful copied:      0
C  3| Files broken/not copied:      4
C  4| Total render files found (main pass only):     0
C  5| List of files: (C=copied    R=successfully read    X=Exr cropped    F=image verify failed    V=rrViewer cache created)
C  6|   39      : /Render_Pictures/Default_Pass/TEST_5/Default_Pass.0039.exr
C  7|   96      : /Render_Pictures/Default_Pass/TEST_5/Default_Pass.0096.exr
C  8|   77      : /Render_Pictures/Default_Pass/TEST_5/Default_Pass.0077.exr
C  9| ************************* CLIENT REPORTS DURING THIS RENDER *************************
C 10| Frame preprocessing time: 00.24 m.s
C 11|
C 12|
C 13|
Back to top
View user's profile Send private message

jean-louis



Joined: 25 Feb 2008
Posts: 63
Location/Company/Country: Digital Golem

PostPosted: Fri Mar 14, 2014 7:12 pm    Post subject: Reply with quote

More info...

Not sure what I might have done in the meantime (I really haven't been fiddling with any config files) but suddenly I'm getting this happening whenever I try rendering:
Code:
R2123| Unable to access /XSI/WORKGROUP64/Addons/baEssential/Data/RTCompounds/baCarPaint.xsirtcompound
R2124| Another process is currently using it.
R2125| Click Cancel to continue.
R2126| Retry/Cancel? [Retry] :XSI

repeated thousands of times! (Indeed there were a multitude of .lock files appearing in the workgroup directories - specifically compounds directories)

It's happened before, but i can't remember what caused it and what the solution was.
Is this related to the other problems?
Is there anything I can do to get this damn thing working again?!!? It's getting really frustrating.

Jean-Louis
Back to top
View user's profile Send private message

schoenberger
Site Admin


Joined: 02 Mar 2005
Posts: 3786

PostPosted: Fri Mar 14, 2014 7:18 pm    Post subject: Reply with quote

The global.sh files are executed before the renderer starts.
But the renderer writes the files to the local drive, the client tries to write the fileserver.
So render logs and setenv will not help.
The error is not printed by the renderer, it is printed by the client.

Please check the application log file RR/sub/log/C_... for a client start before you reinstalled the deamon via the rrWorkstationInstaller.
Is there a different user/group?

You can also zip and upload your RR/sub/log via www.RoyalRender.de/upload_r.php then I can take a look.


>rruser is created by lx__rrWorkstation_installer
lx__rrWorkstation_installer does not create any user.
It uses something like
su <yourusername> or sudo <yourusername>
_________________
Holger Schönberger
Binary Alchemy - digital materialization
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

jean-louis



Joined: 25 Feb 2008
Posts: 63
Location/Company/Country: Digital Golem

PostPosted: Fri Mar 14, 2014 8:01 pm    Post subject: Reply with quote

Unfortunately there are no logfiles with info from before except for windows machines (where the user is System both before and after the update) and they're working fine anyway.

In any case I've uploaded the sub/log folder.

so you know:
Rdroid1 - 20 are the renderfarm nodes and are all Linux
DG1 - 12 are workstations and all windows7 64bit

Thanks,

Jean-Louis
Back to top
View user's profile Send private message

jean-louis



Joined: 25 Feb 2008
Posts: 63
Location/Company/Country: Digital Golem

PostPosted: Fri Mar 14, 2014 8:17 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
lx__rrWorkstation_installer does not create any user.
It uses something like
su <yourusername> or sudo <yourusername>


That's interesting - all our linux renderboxes have a rruser we created way back when we first installed Royal Render. Mind you it hasn't ever stopped things working...
Back to top
View user's profile Send private message

schoenberger
Site Admin


Joined: 02 Mar 2005
Posts: 3786

PostPosted: Fri Mar 14, 2014 8:56 pm    Post subject: Reply with quote

No logfiles from before is not that good. So we cannot check if the user was different before the deamon reinstallation.
_________________
Holger Schönberger
Binary Alchemy - digital materialization
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

schoenberger
Site Admin


Joined: 02 Mar 2005
Posts: 3786

PostPosted: Fri Mar 14, 2014 8:58 pm    Post subject: Reply with quote

Do you have some old jobs from before the update?
Those render logs show the user.

The folder /RR/sub/stats/ is new and it seems that one has wrong permissions.
The file/RR/sub/cfg_global/clients.ini does not have any issue. Do you see any rights difference if you compare them from a linux machine?

Ok, the issue can have two reasons:
-Wrong user after the installation
-RR creates the folder by a different application. E.g. it was created by rrServer, now it is created by rrSubmitter.
_________________
Holger Schönberger
Binary Alchemy - digital materialization
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

jean-louis



Joined: 25 Feb 2008
Posts: 63
Location/Company/Country: Digital Golem

PostPosted: Fri Mar 14, 2014 9:13 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
The folder /RR/sub/stats/ is new and it seems that one has wrong permissions.
The other folders in /RR/sub do not have any issue.


That's the strange thing - the permissions are 777 for the stats folder.

Quote:
Do you have some old jobs from before the update?
Those render logs show the user.


Well yes I have loads, here's a snippet from just the day before:
Code:
S  0| ++++++++++++ Environment Variables Done  +++++++++++++++++++
S  1|  source \"/usr/local/RR_localdata/_global.sh\"
S  2| we are logged in as:
S  3| uid=501(rruser) gid=501(rruser)
S  4| USER is set to rruser
S  5| home is not set
S  6| HOME is set to /home/rruser
S  7|   source \"/usr/Softimage/Softimage_2012/.xsi_2012\"
S  8|  source \"/usr/local/RR_localdata/softimage.sh\"
S  9| WorkgroupPath is set to /XSI/WORKGROUP64
R  0|  \"/RR/bin/lx64/rrResetexitcode\"

That's from rrControl - do you need another log?
Back to top
View user's profile Send private message

schoenberger
Site Admin


Joined: 02 Mar 2005
Posts: 3786

PostPosted: Fri Mar 14, 2014 9:16 pm    Post subject: Reply with quote

http://###########chat
_________________
Holger Schönberger
Binary Alchemy - digital materialization
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

jean-louis



Joined: 25 Feb 2008
Posts: 63
Location/Company/Country: Digital Golem

PostPosted: Fri Mar 14, 2014 9:46 pm    Post subject: Reply with quote

Hey Holger - a big thanks by the way!
Back to top
View user's profile Send private message

jean-louis



Joined: 25 Feb 2008
Posts: 63
Location/Company/Country: Digital Golem

PostPosted: Tue Mar 18, 2014 2:43 pm    Post subject: Reply with quote

Hi Holger,

Thanks for all your help on Friday.
I'm afraid I have to revive the thread since my problems are persisting...

I'm not getting the problem with permissions anymore, thanks to your intervention, so that has definitely been resolved.

The issue now is that whenever there is more than one machine assigned to a job there's a constant amount of crashes, and gradually machines are being disabled from the job.
Frames *are* being rendered, but obviously it takes a lot longer.
However if there is only one machine assigned, there is absolutely no issue at all.

Note that this only happens with Arnold renders. Mental ray renders work fine.
I have re-installed Arnold (SItoA 3.01) but it doesn't make any difference.
I have also looked around if there's any .lock files being created in the workgroup but there's none.
This happens both with linux and windows machines.

Is this something you have seen before?

By the way here is a snippet from the log:
Code:
R103| SceneRefresh
R104| ' INFO : ' 15:04.40 rrSI      : Scene init done, starting to render...
R105| ' INFO : ' 15:04.40 rrSI      : Scene load time: 0:00:00.439438  h:m:s.ms
R106| ' INFO : Rendering pass 'Default_Pass'...
R107| ' INFO : Rendering frame 40 (0.0% done)
R108| ' ERROR : 21000-REND-RenderPass - Unspecified failure
R109| RenderPass "Passes.Default_Pass", , 40, 57, 1
R110| Command failed, returned -2147467259
R111| ' ERROR : Traceback (most recent call last):
R112| ' File "
R113| '     render_default(arg)
R114| ' File "
R115| '     xsi.renderpass (arg.Pass ,"",  arg.FrStart,arg.FrEnd,arg.FrStep)
R116| '   File "<COMObject>", line 2, in renderpass
R117| ' COM Error: Unspecified error
R118| '  (0x-7fffbffb) - [line 156]
R119| ERROR - Script failed.
R120| FATAL - Script Aborted.
R121|


Thanks,

Jean-Louis
Back to top
View user's profile Send private message

schoenberger
Site Admin


Joined: 02 Mar 2005
Posts: 3786

PostPosted: Tue Mar 18, 2014 3:01 pm    Post subject: Reply with quote

Is local render is enabled for the job?
And if you render AoV, are they written to the same main output exr or directly to a different fileserver path?

If the issue is somewhere in the Arnold render, then I do not know why it does not print any message.
There is no rrErr: error message somewhere else in the log file? (as standard and error log can get out of sync).

Does it happen with all kind of scenes? e.g. a scene with a lot of reflective/refractive spheres and high AA (render times high enough to get a comparison, but loading fast and not using any external files like textures)?
_________________
Holger Schönberger
Binary Alchemy - digital materialization
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

jean-louis



Joined: 25 Feb 2008
Posts: 63
Location/Company/Country: Digital Golem

PostPosted: Tue Mar 18, 2014 3:22 pm    Post subject: Reply with quote

Hi

Local Render Out is enabled in the submitter, yes
Just an rgba .exr, no AoVs

Here's some more errors/warnings although most are timer info (I've not enclosed as code so that I could bold the error lines):

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
S 19| rrFilereplace 7.0.b2+6.2 Copyright(c) Holger Schoenberger. All rights reserved.
S 20|
S 21| ----------------------------------------------------------------
S 22| Error: input file does not exist! '/usr/local/RR_localdata/renderer_prefs/softimage/lx_x64/2012.0\Data\Preferences\default.xsipref'
S 23|
R 0| \"/RR/bin/lx64/rrResetexitcode\"
R 1| +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
R 2| ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ START ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
R 3| ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ 7.0.b4+6.2 ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
R 4| +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
R 5| \"/usr/Softimage/Softimage_2012/Application/bin/XSIBATCH.bin\" -processing -thread 8 -script \"/RR/render_apps/scripts/kso_softimage.py\" -lang Python -main rrStart -args -argAll \" PyModPath: /RR/render_apps/scripts, SName: /PROJECTS/TEST_ARNOLD_RR/Scenes/TESTB_6_JL.scn, Db: /PROJECTS/TEST_ARNOLD_RR, Pass: Default_Pass, SkipFrame: false , FName: /usr/local/RR_localdata/renderout/A/TEST_ARNOLD_RR/Render_Pictures/Default_Pass/TESTB_6_JL/<Layer>. , FExt: .exr , FrStart: 40, FrEnd: 57, FrStep: 1 , FrOffset: 0 , Verbose: 0, \"
R 6| =======================================================
R 7| rrErr: Scan for Custom SPDLs: Elapsed time (ms): 75.71
R 8|
R 9| rrErr: Loading User plug-ins: Elapsed time (ms): 0.34
R 10| rrErr: Loading User addon plug-ins: Elapsed time (ms): 0.12
R 11|
R 12| License information: using [Processing]
R 13| rrErr: Loading Workgroup plug-ins: Elapsed time (ms): 1044.00
R 14|
R 15| ' ERROR : <InspectObj>, This command can't be used in batch mode. - [line 3633 in /usr/Softimage/Softimage_2012/Application/DSScripts/uixsiscripts.vbs]
R 16| ' ERROR : - [line 1262 in /usr/Softimage/Softimage_2012/Application/DSScripts/uixsiscripts.vbs]
R 17| AddProp "Custom_parameter_list", "Scene_Root", siDefaultPropagation
R 18| Command failed, returned -2147418113
R 19| ' ERROR : - [line 62 in /XSI/WORKGROUP64/Addons/agBend/Application/Plugins/agBabel.js]
R 20| ' WARNING : PyQt not found, etRenamerPyQt will not be loaded.
R 21| rrErr: Loading Workgroup addon plug-ins: Elapsed time (ms): 1446.00
R 22|
R 23| ' INFO : 4337 - Plug-in name conflict resolved:
R 24| ' Resolution mode: Versioning
R 25| ' Loaded plug-in:
R 26| ' <name>
R 27| ' <version>
R 28| ' <path>
R 29| ' Conflicting plug-in(s):
R 30| ' <version> <path>
R 31| '
R 32| ' INFO : 4337 - Plug-in name conflict resolved:
R 33| ' Resolution mode: Versioning
R 34| ' Loaded plug-in:
R 35| ' <name>
R 36| ' <version>
R 37| ' <path>
R 38| ' Conflicting plug-in(s):
R 39| ' <version> <path>
R 40| '
R 41| rrErr: Loading Factory plug-ins: Elapsed time (ms): 1445.14
R 42|
R 43| rrErr: Loading Factory addon plug-ins: Elapsed time (ms): 1320.55
R 44| rrErr: Loading setup plug-ins: Elapsed time (ms): 0.03
R 45|
R 46| ' INFO : 4337 - Plug-in name conflict resolved:
R 47| ' Resolution mode: Versioning
R 48| ' Loaded plug-in:
R 49| ' <name>
R 50| ' <version>
R 51| ' <path>
R 52| ' Conflicting plug-in(s):
R 53| ' <version> <path>
R 54| '
R 55| ' INFO : 4337 - Plug-in name conflict resolved:
R 56| ' Resolution mode: Versioning
R 57| ' Loaded plug-in:
R 58| ' <name>
R 59| ' <version>
R 60| ' <path>
R 61| ' Conflicting plug-in(s):
R 62| ' <version> <path>
R 63| '
R 64| ' WARNING : 3000 - Multiple compounds have the same name: fgr_neck_setup_contrain (1.0). Using: /XSI/WORKGROUP64/Addons/Biped_Generator/Data/Compounds/OLD/Character_Setup/FGR_Neck_Setup_Constrain.xsicompound. Ignoring: /XSI/WORKGROUP64/Addons/Biped_Generator/Data/Compounds/Character_Setup/FGR_Neck_Setup_Contrain.xsicompound
R 65| InstallCustomPreferences "ArnoldRenderPreferences", "Arnold Render"
R 66| rrErr: XSI Init: Elapsed time (s): 18.34
R 67|
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


Yes it seems to happen with all scenes.

Jean-Louis
Back to top
View user's profile Send private message

schoenberger
Site Admin


Joined: 02 Mar 2005
Posts: 3786

PostPosted: Tue Mar 18, 2014 3:40 pm    Post subject: Reply with quote

No, these errors do not have anything to do with the crashes.
Sorry, you have to ask in the SitoA list. You have updated SitoA as well before the issues started, right?

So far I do not see something.
The scene file is loaded once, you can try to enable local scene cache then nothing is loaded from the fileserver. If you do not use textures.
SitoA should load all files at startup as well, but I am not sure.
_________________
Holger Schönberger
Binary Alchemy - digital materialization
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

jean-louis



Joined: 25 Feb 2008
Posts: 63
Location/Company/Country: Digital Golem

PostPosted: Tue Mar 18, 2014 3:46 pm    Post subject: Reply with quote

OK thanks Holger - I'll keep investigating.

Cheers,

Jean-Louis
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    www.BinaryAlchemy.de Forum Index -> old - RR Questions - v6.x All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
 
Documento sin título
 



Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group



Number of shameful bots caught by Anti-Spam ACP: 1667