www.BinaryAlchemy.de :: View topic - [Camera] token in Softimage 2011
 SearchSearch   RegisterRegister  ProfileProfile   UsergroupsUsergroups   Log inLog in 
If you create a new post, please use a topic that describes your problem
Documento sin título
 
[Camera] token in Softimage 2011

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    www.BinaryAlchemy.de Forum Index -> old - RR Questions - v6.x
View previous topic :: View next topic  
Author Message

Splin



Joined: 23 May 2006
Posts: 16

PostPosted: Wed Sep 01, 2010 2:21 pm    Post subject: [Camera] token in Softimage 2011 Reply with quote

Hello!

If I am using [Camera] token in a pass output RR seems not to behave the way I expect it to. All the cameras should need to render only one frame. And the issue is that RR does not distribute the job to more than one client. I would expect it to distribute different cameras between clients to speed up process...
Is this the way it is intended to work or I got weird behaviour here before me?

Thank you!
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger

schoenberger
Site Admin


Joined: 02 Mar 2005
Posts: 3786

PostPosted: Wed Sep 01, 2010 6:49 pm    Post subject: Reply with quote

You have two options:

1. You can set one camera in the render pass.
Send the job via the Softimage plugin menu item "select cameras".
Then you get one job per camera.

2. You can set a group of camera in the render pass.
Then the group will be rendered at once (one client).
The advantage is that mental Ray keeps the scene in memory during the render.
_________________
Holger Schönberger
Binary Alchemy - digital materialization
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

Splin



Joined: 23 May 2006
Posts: 16

PostPosted: Thu Sep 02, 2010 10:16 am    Post subject: Reply with quote

Ok, if I choose to go with option 1 will it add camera name to the pass? I dont see that I have much options to play around with name formalities.

Another thing, I updated RR to the latest version and Softimage, I have troubles rendering old scenes which I assign from XSI 2010. Jobs appear in the list and are assigned to all the clients but some jobs will never got rendered. Render even does not start. They just hang there. Other renders just one pass and another pass from same scene does not.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger

schoenberger
Site Admin


Joined: 02 Mar 2005
Posts: 3786

PostPosted: Thu Sep 02, 2010 11:41 am    Post subject: Reply with quote

Hi

Yes, it should work with the [camera] token if you have only one camera set in the pass options and not a group.


About the jobs that are not started:
Please open the log files page of the job, then "job log" or "errors"
Is there anything?

You can also select the job and some clients and choose "show server send decision" from the debug menu to see if it will be send at all.
_________________
Holger Schönberger
Binary Alchemy - digital materialization
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

Splin



Joined: 23 May 2006
Posts: 16

PostPosted: Fri Sep 03, 2010 2:07 pm    Post subject: Reply with quote

schoenberger wrote:
Hi

About the jobs that are not started:
Please open the log files page of the job, then "job log" or "errors"
Is there anything?

You can also select the job and some clients and choose "show server send decision" from the debug menu to see if it will be send at all.


There are no logs present, log list is empty.

Server send decision is "Not sent". I have tried to delete the job and assign it again, still it beheaves the same, not rendering it.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger

schoenberger
Site Admin


Joined: 02 Mar 2005
Posts: 3786

PostPosted: Fri Sep 03, 2010 5:57 pm    Post subject: Reply with quote

If it is "not send", then there is a reason for it.
You can take a look at the help files section rrApplications/rrControl/debug for an explanation.

Also CTRL-C the message window and paste it here.
_________________
Holger Schönberger
Binary Alchemy - digital materialization
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

Splin



Joined: 23 May 2006
Posts: 16

PostPosted: Mon Sep 06, 2010 10:47 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
JOONISFARM5 - {LLE} NOT send ( Aa:1 Ab:1 Ba:1 Bb:1 Bc:1 C:1+0+0+0 D:1 G:1 H:1 I:0 K:1 L:1) Points:574845 (queue31; crash-0; Prio50+; Average cl??; )


(Please see help files rrApplication/rrControl for an explanation)


I understand the I:0 is the problem. I looked for an explanation in the help file but that did not get me any further. I am trying to render just one frame in one pass from a scene.
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger

schoenberger
Site Admin


Joined: 02 Mar 2005
Posts: 3786

PostPosted: Mon Sep 06, 2010 10:51 am    Post subject: Reply with quote

This is the direct link to the right help file section:
www.RoyalRender.de/help/index.htm?rrApplications/rrControl/rrControl.htm#Show__send_job_to_client___decision

According to the server, the job is already rendering on one client.
I will try to repro if there is an the issue with one frame.
#rr2042 Server: unable to render one frame without sequence divide

As a workaroud, please try to enable sequence divide at the submitter.
_________________
Holger Schönberger
Binary Alchemy - digital materialization
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

Splin



Joined: 23 May 2006
Posts: 16

PostPosted: Mon Sep 06, 2010 11:15 am    Post subject: Reply with quote

I enabled sequence divide but still nada, does not render. Applied job to free clients directly:

Quote:
JOONISFARM7 - {LQE} send ( Aa:1 Ab:1 Ba:1 Bb:1 Bc:1 C:0+0+1+0 D:1 G:1 H:1 I:1 K:1 L:1) Points:574845 (queue31; crash-0; Prio50+; Average cl??; )
JOONISFARM6 - {LQE} NOT send ( Aa:0 Ab:1 Ba:1 Bb:1 Bc:1 C:0+0+1+0 D:1 G:1 H:1 I:1 K:1 L:1) Points:574845 (queue31; crash-0; Prio50+; Average cl??; )
JOONISFARM3 - {LQE} send ( Aa:1 Ab:1 Ba:1 Bb:1 Bc:1 C:0+0+1+0 D:1 G:1 H:1 I:1 K:1 L:1) Points:574845 (queue31; crash-0; Prio50+; Average cl??; )
JOONISFARM4 - {LQE} send ( Aa:1 Ab:1 Ba:1 Bb:1 Bc:1 C:0+0+1+0 D:1 G:1 H:1 I:1 K:1 L:1) Points:574845 (queue31; crash-0; Prio50+; Average cl??; )
JOONISFARM5 - {LQE} send ( Aa:1 Ab:1 Ba:1 Bb:1 Bc:1 C:0+0+1+0 D:1 G:1 H:1 I:1 K:1 L:1) Points:574845 (queue31; crash-0; Prio50+; Average cl??; )


(Please see help files rrApplication/rrControl for an explanation)
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    www.BinaryAlchemy.de Forum Index -> old - RR Questions - v6.x All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
 
Documento sin título
 



Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group



Number of shameful bots caught by Anti-Spam ACP: 1667