www.BinaryAlchemy.de :: View topic - no more WOL outside working hours
 SearchSearch   RegisterRegister  ProfileProfile   UsergroupsUsergroups   Log inLog in 
If you create a new post, please use a topic that describes your problem
Documento sin título
 
no more WOL outside working hours

 
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    www.BinaryAlchemy.de Forum Index -> old - RR Questions - v6.x
View previous topic :: View next topic  
Author Message

pbillet



Joined: 24 May 2012
Posts: 155
Location/Company/Country: Paris/CGEV Studio/France

PostPosted: Tue Jun 10, 2014 9:23 am    Post subject: no more WOL outside working hours Reply with quote

Hi, I 've updated to 6.02.42 and there seem to be an issue with the WakeOnLan.

In my setting

In previous version, jobs were able to wake up renderfarm machines even outside of the "Do Not Shutdown" period, now it looks like it won't anymore.
autoWOL for render jobs is selected for my group renderfarm and WOL supported too ( and it was working as expected until update)

Did something change that I need to adjust in the config ?

here is a screenshot of one render machine config:

Back to top
View user's profile Send private message

pbillet



Joined: 24 May 2012
Posts: 155
Location/Company/Country: Paris/CGEV Studio/France

PostPosted: Tue Jun 10, 2014 10:32 am    Post subject: Reply with quote

after further testings, it looks like the problem comes on nuke jobs, whatever the config is, while .bat jobs submitted with rrsubmitter will WOL the same machine...
Back to top
View user's profile Send private message

schoenberger
Site Admin


Joined: 02 Mar 2005
Posts: 3785

PostPosted: Tue Jun 10, 2014 11:04 am    Post subject: Reply with quote

JUst to confirm: If you send a WOL command via rrControl, then it works?

There was a bug report about auto-WOL issues, but a fix will be implemented into RR 7.0 as this is the current development version.
_________________
Holger Schönberger
Binary Alchemy - digital materialization
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

pbillet



Joined: 24 May 2012
Posts: 155
Location/Company/Country: Paris/CGEV Studio/France

PostPosted: Tue Jun 10, 2014 11:24 am    Post subject: Reply with quote

yes WOL works if triggered manually

I've done some checks and it only happens with nuke, works for maya or .bat.

Do you expect to release a final fix for 6.XX users ?
I mean, there are bugs that have been introduced recently and today I would rather have stayed with older version that being on this "hybrid" 7/6 version.
I'm ok to go to v7, but it is not on my top priority investments, cause v6 was doing the job correctly.
Back to top
View user's profile Send private message

schoenberger
Site Admin


Joined: 02 Mar 2005
Posts: 3785

PostPosted: Tue Jun 10, 2014 12:39 pm    Post subject: Reply with quote

Right now RR 6.0 has a lower priority.
There will perhaps be one last RR 6.0 version with some fixes (3-4 weeks from now), but first we have to push the next RR 7.0 release.

We have to make a cut at some point.
For example you just bought RR 6.0 once 24 months years ago.
And since then you have received updates new features, all for free.
With any other software you would still just have the version you bought 2 years ago.
_________________
Holger Schönberger
Binary Alchemy - digital materialization
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

pbillet



Joined: 24 May 2012
Posts: 155
Location/Company/Country: Paris/CGEV Studio/France

PostPosted: Tue Jun 10, 2014 12:49 pm    Post subject: Reply with quote

I got the point and I thank you for that .
I've just updated once since I bought RR (my last additionnal buy was less than a year) and I found myself with issues I hadn't .
-problems with user access rights
-problem with WOL

As we are not in a big production peak, this is absolutely not an issue, but I'm scared to discover new issues when I'll have much more load.
I was wondering if I should'nt downgrade to the previous "known stable version" , but I don't know if downgrade is something that can be done ?


Rgds

BTW: how stable is RR7 now, is it at least equivalent to 6 at its best ?
I may try and convince the boss to put the upgrade higher on the priority list.
Back to top
View user's profile Send private message

schoenberger
Site Admin


Joined: 02 Mar 2005
Posts: 3785

PostPosted: Tue Jun 10, 2014 12:53 pm    Post subject: Reply with quote

A downgrade might be possible, but then you can loose all jobs that are on the queue.

RR 7.0 is more stable and has less bugs than RR 6.0.
_________________
Holger Schönberger
Binary Alchemy - digital materialization
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

schoenberger
Site Admin


Joined: 02 Mar 2005
Posts: 3785

PostPosted: Tue Jun 24, 2014 5:18 pm    Post subject: Reply with quote

Version 6.2.50 will be available this week.
It is an update for the rrServer (including the WOL issue)
_________________
Holger Schönberger
Binary Alchemy - digital materialization
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

pbillet



Joined: 24 May 2012
Posts: 155
Location/Company/Country: Paris/CGEV Studio/France

PostPosted: Fri Jun 27, 2014 12:16 pm    Post subject: Reply with quote

cool thanks
Back to top
View user's profile Send private message

schoenberger
Site Admin


Joined: 02 Mar 2005
Posts: 3785

PostPosted: Fri Jun 27, 2014 1:28 pm    Post subject: Reply with quote

It was added to the 6.0 section of the download page.
Not to the top of the page.
_________________
Holger Schönberger
Binary Alchemy - digital materialization
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

pbillet



Joined: 24 May 2012
Posts: 155
Location/Company/Country: Paris/CGEV Studio/France

PostPosted: Mon Jun 30, 2014 8:35 am    Post subject: Reply with quote

thanks, can I upgrade directly from 7.0.02+6.02.42 ? (will it remove new 7.#.## inactive features ?)
Back to top
View user's profile Send private message

schoenberger
Site Admin


Joined: 02 Mar 2005
Posts: 3785

PostPosted: Mon Jun 30, 2014 1:10 pm    Post subject: Reply with quote

Yes, you can directly update from your version.
And the 7.0 features cannot be activated.
_________________
Holger Schönberger
Binary Alchemy - digital materialization
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

pbillet



Joined: 24 May 2012
Posts: 155
Location/Company/Country: Paris/CGEV Studio/France

PostPosted: Tue Jul 01, 2014 9:06 am    Post subject: Reply with quote

Hi, when I launch the updater, it says "Wrong CRFC checksum, please re-download and/or re-extract
File broken: bin\win64\rrClientconsole.

I've re downloaded and it is the same
Can you please check that.?
Back to top
View user's profile Send private message

schoenberger
Site Admin


Joined: 02 Mar 2005
Posts: 3785

PostPosted: Tue Jul 01, 2014 1:04 pm    Post subject: Reply with quote

I am re-uploading the zip files now.
(They should be available in about 15 minutes.)
_________________
Holger Schönberger
Binary Alchemy - digital materialization
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

pbillet



Joined: 24 May 2012
Posts: 155
Location/Company/Country: Paris/CGEV Studio/France

PostPosted: Tue Jul 01, 2014 4:54 pm    Post subject: Reply with quote

Hi, I still get the CRC error

rgds
Back to top
View user's profile Send private message

schoenberger
Site Admin


Joined: 02 Mar 2005
Posts: 3785

PostPosted: Tue Jul 01, 2014 5:01 pm    Post subject: Reply with quote

I have renamed the zip file, perhaps there is some caching somewhere:
www.RoyalRender.de/download/6.02.50__updateFrom_6.02.40+_2.zip
_________________
Holger Schönberger
Binary Alchemy - digital materialization
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail

pbillet



Joined: 24 May 2012
Posts: 155
Location/Company/Country: Paris/CGEV Studio/France

PostPosted: Tue Jul 01, 2014 5:40 pm    Post subject: Reply with quote

Sorry I took the installer instead of the updater ( so be aware the installer has the CRC error as well)

With the updater it is now ok

Installed the version and WOL for nuke are now solved, thanks for that! I can turn my farm of nightly again Smile

in the process i also found another file that was an avast false positive (rrClientcommander.exe) and reported it to avast, I hope tomorrow all the files are whitelisted definitely.


rgds
Back to top
View user's profile Send private message

schoenberger
Site Admin


Joined: 02 Mar 2005
Posts: 3785

PostPosted: Tue Jul 01, 2014 5:52 pm    Post subject: Reply with quote

Ah, ok. I check the installer as well.

About the avast messages: All applications that they found are the smallest apps in RR.
They have no UI, they do not use external libraries, kept very small.
Probably the same that a virus do.
_________________
Holger Schönberger
Binary Alchemy - digital materialization
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Display posts from previous:   
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    www.BinaryAlchemy.de Forum Index -> old - RR Questions - v6.x All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
 
Documento sin título
 



Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group



Number of shameful bots caught by Anti-Spam ACP: 1667